Malzemeler
1 adet Ramazan pidesi
3 yemek kaşığı Tereyağı
2 adet Soğan
350 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı Domates salçası
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz
1 su bardağı Et suyu
1 1/2 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak
Tuz
3 yemek kaşığı Tereyağı
2 adet Soğan
350 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı Domates salçası
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz
1 su bardağı Et suyu
1 1/2 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak
Tuz
Yemeğin Tarifi
1. Tereyağı geniş bir kaba konur, eritilir, Ramazan pidesinin altı üstü biraz kızartılır. 2. Ayrı bir kapta, kıyma ile piyaz şeklinde doğranmış soğan kavrulur; salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz ve et suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır. 3. Bu karışım pidenin üstüne dökülür, pideler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. 4. Sarımsak, yoğurtla karıştırılır ve pidenin üzerine konur. Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilir.
SÜTLÜ RAMAZAN LOKMASI
Malzemeler
SÜTLÜ RAMAZAN LOKMASI
Malzemeler
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
Yemeğin Tarifi
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.
Malzemeler
1 Kg Dolmalık Patlıcan
1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Su
1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
10-12 Diş Sarmısak
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Sos malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Su
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.
İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.
Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.
İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.
Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder